Комендантский час для школьников

Комендантский час для школьников

 В Grâce-Hollogne (Льеж) принят запрет для молодежи в возрасте до 16 лет – они не имеют права появляться на улицах с 23 часов до 6 часов утра.

В Моленбеке матери-иностранки также выступают за введение комендантского часа для школьников.

В Кукелберге так же некоторое время назад существовал комендантский час для школьников.

В центре интеграции Foyer в Моленбеке обсуждается вопрос введения комендантского часа для школьников и назначение  "принудительных работ" в качестве штрафа за вандализм.

 

 

Avondklok is terug
De avondklok is terug van weggeweest. In de Waalse gemeente Grâce-Hollogne mogen min-zestienjarigen niet meer op straat komen tussen 23 en 6 uur. Ook in Molenbeek pleiten allochtone moeders voor een avondklok.
Minderjarigen jonger dan zestien mogen vanaf 15 juni niet meer 's nachts op straat komen in Grâce-Hollogne bij Luik. De gemeente heeft deze week een politiebevel in die zin goedgekeurd. Het uitgaansverbod voor jongeren geldt er tussen 23 en 6 uur.

De gemeente benadrukt dat het niet om een repressieve, maar om een preventieve maatregel gaat. Grâce-Hollogne wordt niet beschouwd als een 'zwarte' gemeente wat jeugdoverlast betreft, maar er waren de jongste tijd toch geregeld klachten van omwonenden over jongeren die tot 's avonds laat lawaai bleven maken op pleintjes.

Het bestuur heeft nu blijkbaar beslist dat het tijd is om ook ouders op hun plichten te wijzen. De maatregel laat toe dat de politie de jongeren naar huis brengt en een gesprek met de ouders hierover voert.

In de Brusselse gemeente Koekelberg heeft, nog onder de vorige burgemeester, een tijdlang een avondklok voor jongeren bestaan. Het ging om een tijdelijke maatregel in een probleemwijk naast Sint-Jans-Molenbeek, waar zich toen veel overlast van jongeren voordeed, zegt Johan Berckmans, de woordvoerder van politiezone West. Nu doet de Jeugdbrigade er enkel nog sporadische controles naar schoolverzuim en spreekt het jonge tieners aan die 's avonds laat nog op straat rondhangen.

Op een oudervergadering in het integratiecentrum Foyer in Molenbeek gingen onlangs stemmen op om een avondklok voor de jeugd in te voeren, en om delinquente jongeren zelf werkstraffen op te leggen in plaats van hun ouders te laten betalen voor vandalenstreken. (VBR)

Когда же в нашем регионе введут? Надоели мопеды в час ночи по выходным. А "водилам" 12-14 лет всего лишь...

ВБР's picture

А я бы сделал комендантский час, скажем, с 01.00 до 06.00 для всех, кому меньше 21 года. Нефига по ночам шляться.

Те, кто за, могут опустить руки и отойти от стенки...

Regards, VBR

А у нас и без коменданского часа все спокойно. Ну а про Муленбек - это воще отдельная история!

user_name's picture

и родителям чадушек легшее и спокойнее 

dont stop the dance