Разрешение от отца после развода

Уважаемые форумчане,

В Голландском форуме было помещено следующее сообщение:
[quote]Hallo,

Ik heb een Russische vriendin met 2 kinderen. Ze is uit de zogenaamde middenklasse. Ze heeft een appartement en een paar winkelruimtes die ze verhuurt. Een van deze winkelruimte was een huwelijksgift van haar mamma(Toen ze getrouwd was.
Haar ex man is een op geldbeluste kerel die haar probeert leeg te zuigen tot en met. Ze zijn al 3 jaar feitelijk gescheiden, maar Nu ze de scheiding aangevraagt heeft brengt hij allerlei (valse) schuldbeloftes binnen bij de rechter van de periode waarin ze feitelijk gescheiden waren. Ze zou daar dan de helft van moet betalen. Nu heeft ze zo een stuk naar een soort van expertisebureau gestuurd om te kijken of de datum klopt.
Wat kan men hiertegen doen? Bovendien heeft hij nog geen weet van het feit dat de kinderen naar Belgie zouden komen. De kinderen zijn 4 en 5 jaar.(waarschijnlijk heeft hij een vermoeden en probeert hij de procedure te rekken).
Is er een mogelijkheid om dit te versnellen? Wat als ze officieel gescheiden is en ze naar Belgie komt zonder zijn goedkeuring voor de kinderen? Is er mogelijkheid dat ze naar Belgie komt met de kinderen zonder gescheiden te zijn?
Ik veronderstel dat de situatie hetzelfde is in Belgie als in Nederland?
Ik las ook Henk zijn verhaal. Ik schiet heel goed op met de kinderen, maar spreek niet genoeg russisch om een procedure bij de rechter te starten. Misschien een snelcursus? Of is engelse communicatie ook goed?

Hartelijk dank.

Radeloze stef[/quote]
Пожалуйста ответьте на него. Ссылка на тему помещена в ответе задавшему вопрос. Связаться с ним можно по [url=http://www.partners-in.nl/forum/pop_mail.asp?id=397]e-mail[/url]