De Morgen

Подписка на Лента De Morgen De Morgen
DeMorgen.be biedt het laatste nieuws, opinie en achtergronden
Обновлено: 22 минуты 13 секунд назад

Mega-klimaatcampagne mikt op miljoenen handtekeningen, ook bedrijven aan boord

чт, 05/12/2019 - 12:00
Voortaan maken niet alleen scholieren tamtam over het klimaat. Meer dan 300 bedrijven, ngo’s, scholen, universiteiten, banken, media en vakbonden roepen met een megacampagne het hele land op om te tekenen voor een ambitieus klimaatbeleid. Dat moet partijleiders aanvuren een sterk klimaatplan in het nieuwe regeerakkoord te betonneren. “CEO’s zijn ook gewoon burgers met bezorgde kinderen.”

‘Ik zie sp.a niet snel herstellen’: Peter Mertens beantwoordt uw vragen

38 минут 48 секунд назад
De lezer regeert! In deze reeks bedenkt u de vragen voor de partijvoorzitters. Deze week confronteerden we Peter Mertens (49) met een selectie uit uw honderden kritische en spitante vragen. Is een stem voor PVDA wel ecologisch verantwoord? Wie zou hij graag wegkapen bij een andere partij? En wat zou hij doen met 1 miljoen euro?

De zes belangrijkste lessen uit de doorrekeningen van de kiesprogramma’s

42 минуты 33 секунды назад
Het Planbureau heeft zijn doorrekeningen van de partijprogramma’s voor de komende verkiezingen klaar. Alles samen gaat het om honderden tabellen en grafieken. Een ongeziene stortvloed aan cijfers. De Morgen haalt er de belangrijkste conclusies uit.

Kanye West goes gospel: holy shit, Jezus is weer hip!

1 час 2 минуты назад
Kanye West die afgelopen Pasen een ­gospelviering houdt op het Coachella-­festival. ­Priesters die eruitzien alsof ze een nieuwe datingapp ontwikkeld hebben. En ­influencers die verhalen posten over de kerkdienst die ze bijgewoond hebben. Is de Drie-eenheid weer een dingetje?

CD&V draagt Hilde Crevits voor als kandidaat minister-president

1 час 13 минут назад
CD&V wil huidig minister van Onderwijs Hilde Crevits voordragen als kandidaat Vlaams minister-president op haar verkiezingscongres zondag. Dat werd bevestigd aan De Morgen door goedgeplaatste bronnen. Crevits wordt zo de rechtstreekse uitdager van N-VA-voorzitter Bart De Wever, die zich ook al als kandidaat uitsprak.

‘Het vogelbekdier onder de krabben’ heeft een curieuze mix aan uiterlijke kenmerken

1 час 35 минут назад
Een krab, maar dan anders. Zo valt het fossiel te typeren dat wetenschappers van het instituut STRI deze week beschrijven in het wetenschappelijk tijdschrift Science Advances.

Dit mag u niet missen op tv, Netflix en Play More vanavond

2 часа 33 минуты назад
Elke dag tipt de tv-redactie van De Morgen de beste en meest opvallende programma’s van de dag en ontdekkingen op Netflix en Telenet Play More. Het volledige overzicht van de ‘gewone zenders’ vindt u in de tv-gids van De Morgen.

Melinda Gates: ‘Ik lig ’s nachts wakker van voorbehoedmiddelen’

2 часа 58 минут назад
In haar boek The Moment of Lift geeft Melinda Gates (54) onderdrukte vrouwen een stem én toont ze een onbekende kant van zichzelf. ’s Wereld rijkste filantrope over liefdadigheid, haar leven met Bill en het verhaal dat ze lang niet durfde te vertellen.

Poetin gaat tegenbezoek brengen aan Kim Jong-un in Noord-Korea

3 часа 26 минут назад
De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un heeft de Russische president Vladimir Poetin uitgenodigd voor een tegenbezoek aan zijn land. Poetin zou dat aanbod onmiddellijk hebben aanvaard, zo zegt het Noord-Koreaanse staatsagentschap KCNA.

Baby Sussex, al voor de geboorte het Meest Besproken Kind van het Jaar

3 часа 28 минут назад
Op de wereld komen als kind van een ­Hollywood-actrice en een populaire Britse prins is er wellicht om vragen. Een typische Britse royal wordt zij/hij allicht niet: ‘Baby Sussex’, het kindje van Meghan Markle en prins Harry dat even de brexit­perikelen moet doen vergeten.

Buitenlandse Zaken raadt niet-essentiële reizen naar Sri Lanka af

3 часа 43 минуты назад
Buitenlandse Zaken raadt alle niet-essentiële reizen naar Sri Lanka af. Dat is sinds vrijdagmiddag te lezen op de website van Buitenlandse Zaken.

Vader Sala sterft drie maanden na zoon aan de gevolgen van een hartaanval

3 часа 57 минут назад
Drie maanden na de dodelijke vliegtuigcrash van voetballer Emiliano Sala is zijn vader Horacio Sala overleden. Vader Sala stierf donderdagnacht op 58-jarige leeftijd aan de gevolgen van een hartaanval. Het nieuws wordt bevestigd door diverse Argentijnse mediastations.

‘Het linkse hoongelach over Trumps muurplan is misplaatst’

4 часа 58 минут назад
Hier is hij onbekend, maar in Nederland is hij een pittige stem in het debat. Socioloog Eric C. Hendriks over onze natiestaten, zijn breuk met ­Thierry Baudet en de toekomst van ­Europa. ­‘Aanmodderen wordt het toverwoord.’

Demonstraties in Sudan: klappen en zingen voor democratie

5 часов 53 минуты назад
De sfeer bij de volksprotesten in Khartoem doet denken aan een festival. Maar de eisen van de betogers zijn serieus: betaalbaar brood, rechten voor vrouwen en politieke verandering. ‘Het hele systeem moet anders.’

Waar willen de partijen op inzetten? En hoe gaan ze dat betalen? De berekeningen van het Planbureau ontleed

5 часов 58 минут назад
Het Planbureau heeft zijn doorrekeningen van de partijprogramma’s voor de komende verkiezingen klaar. Alles samen gaat het om honderden tabellen en grafieken. Een ongeziene stortvloed aan cijfers. De Morgen haalt er voor elke partij de meest interessante uit.