De Morgen

Подписка на Лента De Morgen De Morgen
Nieuws
Обновлено: 26 минут 11 секунд назад

Mega-klimaatcampagne mikt op miljoenen handtekeningen, ook bedrijven aan boord

чт, 05/12/2019 - 12:00
Voortaan maken niet alleen scholieren tamtam over het klimaat. Meer dan 300 bedrijven, ngo’s, scholen, universiteiten, banken, media en vakbonden roepen met een megacampagne het hele land op om te tekenen voor een ambitieus klimaatbeleid. Dat moet partijleiders aanvuren een sterk klimaatplan in het nieuwe regeerakkoord te betonneren. “CEO’s zijn ook gewoon burgers met bezorgde kinderen.”

Groen trapt campagne op gang, haalt uit naar N-VA: “Ecorealisme is stap naar negationisme”

5 часов 29 минут назад
Groen plant de volgende weken 50.000 huisbezoeken. Leden en lijsttrekkers doen dat sinds vandaag aan boord van een oude De Lijn-bus met elektrische motor. Vandaag zet N-VA op een congresdag de deur open voor het langer openhouden van kerncentrales en voor de bouw van een nieuwe kerncentrale.

N-VA houdt congres over “energie en ecologie” in Gent: “Zelfs een nieuwe kerncentrale is bespreekbaar”

5 часов 31 минута назад
Als het van N-VA afhangt, moeten de twee jongste kerncentrales van ons land 10 jaar langer open blijven. En ook de bouw van een nieuwe centrale “is bespreekbaar als dat economisch rendabel is”. Dat staat in de brochure rond ‘ecorealisme’ die N-VA zaterdag heeft voorgesteld op hun V-dag, een soort studiedag, rond energie en ecologie.

Waarom ‘Roma’ zondag moet (en zal) winnen

6 часов 14 минут назад
Met elk tien nominaties lijkt het zondag een nek-aan-nekrace te worden tussen The Favourite en Roma. Maar de Oscar-overwinning is voor die laatste. Voor regisseur Alfonso Cuarón, Mexico én Netflix. Dat en andere voorspellingen.

Zo maak je zelf notenmelk

6 часов 14 минут назад
Van hazelnotenmelk gemaakte cake tot een romige saus gebaseerd op havermelk. Je hebt allang geen koeien meer nodig voor het witte goedje. Melk maak je gewoon zelf.