De Standaard

Подписка на Лента De Standaard De Standaard
De Standaard : Binnenland
Обновлено: 2 часа 19 минут назад

Twee jongeren rijden 4x4 vast op het strand en moeten bevrijd worden met bulldozer: ‘Er zal gepeperde rekening volgen’

2 часа 38 минут назад

Een donkere Land Rover Range Sport heeft zich in de nacht van zaterdag op zondag vastgereden op het strand in Bredene. Er moest een bulldozer ter plaatse komen om het voertuig weer uit het zand te krijgen.

Voorlopige resultaten Bilzen: partij Sauwens blijft grootste

2 часа 50 минут назад
Johan Sauwens is met Trots op Bilzen op weg om zijn 12 zetels in de gemeenteraad te behouden. Burgemeester Bruno Steegen gaat met Beter Bilzen zelfs 3 zetels vooruit, maar de huidige coalitie verliest wel haar meerderheid. Dat blijkt althans uit de eerste officieuze resultaten - na 12 van de 13 telbureaus - die persagentschap Belga uit goede bron heeft vernomen.

Koningin Mathilde fietst (redelijk) incognito door Brusselse straten samen met honderden andere fietsers

3 часа 26 минут назад

Honderden fietsers zijn zondagochtend aan het Paleizenplein van start gegaan in de derde editie van de BXL Tour. Ook koningin Mathilde was daar bij.

PVDA legt nieuwe uitnodiging PS naast zich neer: ‘Niets veranderd bij Di Rupo’

4 часа 7 минут назад

De uiterst linkse PTB-PVDA heeft de nieuwe uitnodiging van de PS om te spreken over de Waalse formatie naast zich neergelegd. Dat bevestigt ondervoorzitter David Pestieau aan De Standaard. ‘Er is niets fundamenteels veranderd.’

Komst ijsberen naar Pairi Daiza lokt protest uit

4 часа 46 минут назад

Manifestanten van verschillende dierenrechtenorganisaties hebben zondag vreedzaam gemanifesteerd tegen de komst van ijsberen eind dit jaar in Pairi Daiza. Volgens de manifestanten daagde daarbij 200 man op, Pairi Daiza zegt dat de politie er maar 80 telde.

FORMATIEBLOG. PS nodigt PVDA toch weer uit: ‘Mertens mag tijdstip zelf kiezen’

6 часов 6 минут назад
Informateurs Johan Vande Lanotte en Didier Reynders werken verder aan hun opdracht, en moeten maandag opnieuw verslag uitbrengen bij de koning. In Vlaanderen werkt Bart De Wever (N-VA) in alle stilte verder en begint hij aan een derde gespreksronde. De PS neemt in Wallonië het voortouw. In Brussel is er een akkoord: er komt een regering met Groen, SP.A en Open VLD aan Vlaamse kant, en PS, Ecolo en Défi aan Franstalige kant. Zeer tot ongenoegen van de MR.

Gemeente Schaarbeek betreurt dat Mortierbrigade affiche van bordeel plaatste

6 часов 7 минут назад

Schaarbeeks schepen van Gelijke Kansen Sihame Haddioui (Ecolo) ‘betreurt ten zeerste het gebruik van geweld om een ander vorm van geweld te veroordelen’. Dat zegt de schepen in reactie op de grote afbeeldingen van prostituees die reclamebureau Mortierbrigade voor de ramen plaatste, uit protest tegen het ongeval met vluchtmisdrijf in Schaarbeek.

Belg riskeert in ergste geval doodstraf in Thailand wegens dealen cocaïne

7 часов 2 минуты назад

Een 57-jarige Belg is in de Thaise populaire badplaats Pattaya opgepakt voor het dealen van grote hoeveelheden cocaïne. Dat staat te lezen in de lokale media.

Samen zen worden: duizend mensen doen aan yoga in Jubelpark

7 часов 38 минут назад
Zondag werd in het Jubelpark een grote yogasessie gehouden. Een duizendtal enthousiastelingen kwam er samen om Brussels Yoga Day te vieren. Het is al de zesde keer dat de bijeenkomst georganiseerd wordt.

11.11.11: ‘Regering moet kosten voor geldtransfers migranten verlagen’

8 часов 16 минут назад

Volgens de Wereldbank zullen migranten dit jaar voor een recordbedrag van 550 miljard dollar (490 miljard euro) naar ontwikkelingslanden sturen. 11.11.11, de koepel van de Vlaamse Noord-Zuidbeweging, vraagt aan de volgende Belgische regering om de transferkosten verder terug te dringen.